Bouwbedrijf Haarlem

Een eigen steigerhouten tafel maken

Een eigen steigerhouten tafel maken

Geplaatst op

Een eigen steigerhouten tafel maken

Je kent het wel. Je staat in een grote woonwinkel en je ziet jouw droomtafel staan. Tot je op het prijskaartje kijkt en jouw droom al snel in duigen valt. Waar veel mensen zich niet van bewust zijn is dat je vrij gemakkelijk ook jouw eigen droomtafel in elkaar kunt zetten. Zo kun op een beperkt budget een mooie steigerhouten tafel maken. Tevens geeft het zelf maken van jouw droomtafel ook ontzettend veel voldoening en een trots gevoel.

Waar moet je beginnen?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Een eigen tafel maken kost nou eenmaal wat tijd en moeite. Daarnaast is het verstandig om eerst te bedenken welke functie de tafel gaat hebben en welke uitstraling je de tafel wilt meegeven. Als je dit duidelijk in je hoofd hebt, kan je gaan zoeken naar de materialen die je nodig hebt. Allereerst heb je hout nodig voor het tafelblad. Daarnaast heb je materialen nodig voor het onderstel. Welk materiaal je gebruikt voor het onderstel is geheel afhankelijk van de uitstraling die je de tafel wilt meegeven. Wanneer je kiest voor een metalen onderstel krijgt de tafel een industrieel uiterlijk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de tafel een robuuste uitstraling te geven door brede tafelpoten te gebruiken. Een onderstel van hout geeft de tafel een natuurlijke uitstraling.

De eerste stap richting je eigen tafel

Het is verstandig om eerst de ruimte op te meten waar je de tafel wilt hebben. Vervolgens kun je op zoek gaan naar planken voor het tafelblad. In principe maakt het niet zoveel uit welke kleur hout je gebruikt. Deze kan namelijk later nog bewerkt worden met een mooie lak of een andere kleur beits. De planken zijn al te bestellen vanaf een vrij beperkt budget. Hierdoor is het vaak goedkoper om zelf de tafel te maken dan dat je het in de winkel koopt. Daarnaast heb je poten nodig. Deze hoeven ook niet heel duur te zijn. Door goed rond te kijken en verschillende aanbieders te vergelijken, kun je veel geld besparen.

Wanneer je alle materialen hebt is de volgende stap om alles in elkaar te zetten. Je kunt de planken over de lengte naast elkaar leggen en vastmaken met wat latjes, door deze onder aan de planken te bevestigen. Dit houdt de planken bij elkaar. Vervolgens hoef je alleen nog maar het onderstel te bevestigen aan het tafelblad en je tafel is klaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden