Bouwbedrijf Haarlem

Een deurhor aanschaffen

Een deurhor aanschaffen

Geplaatst op

Wanneer je in de zomer de deur of het raam lekker open wil zetten, weet je dat er binnen ee mum van tijd ontzettend veel insecten in de woning aanwezig willen zijn. Zoveel beestjes waardoor je er soms over nadenkt om alles zo dicht mogelijk te houden, maar dat is weer vervelend wanneer we minder frisse lucht naar binnen kunnen krijgen. Gelukkig is er een manier om alsnog de deur open te zetten en vervolgens geen insecten in huis te krijgen. Namelijk door middel van een pollenhor. In deze tekst gaan we laten zien wat dit is en hoe dit precies werkt.

Wat is een hor en hoe werkt deze?

Een hor is een mechanisme wat voor of in een deur of raam geplaatst wordt. Het is een soort barrière die tussen de deur of het raam en buiten komt. Hierdoor kunnen er dus geen insecten in de woning komen. De hor is namelijk gemaakt van een onderdeel wat in het raam geplaatst kan worden en vervolgens ook een onderdeel met een gaas gemaakt van kunststof. Het gaas bestaat uit een hele hoop kleine gaatjes en deze kleine gaatjes zijn zo klein dat het voor insecten onmogelijk gemaakt wordt om er doorheen te vliegen. Tegelijkertijd is het ook nog eens zo dat de insecten niet kunnen landen op het gaas waardoor het ook niet mogelijk is voor de insecten om doorheen te kruipen.

Welke verschillende soorten horren zijn er?

Maar welke verschillende soorten horren zijn er dan allemaal? Allereerst is er een verschil tussen de horren die in een deur of in een raam geplaatst kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld een hor die in het raam of in de deur geplaatst wordt welke als een soort tweede raam fungeert. Wanneer je het raam of de deur opent, zit er dus nog een tweede deur of raam welke alsnog opengezet moet worden maar ook dicht kunnen blijven zodat er voldoende frisse lucht naar binnen kan komen. Vervolgens is er een rolhor. Deze zit bevestigd aa nee bovenkant van het raam of de deur en kan naar beneden gerold worden wanneer deze opengezet wordt. Op die manier is er dus pas iets in het zicht wanneer het gebruikt moet worden en anders niet. Als laatste is er nog een losse hor. Deze wordt in de deur of in het raam gezet wanneer deze open Gaay. Het is dus een losse hor die alleen op dat moment zichtbaar is en ook weggehaald kan worden wanneer dit nodig is.

Bron: Vrijesectorwonen.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden