Bouwbedrijf Haarlem

Een behandeling tegen vocht, eigen keuzes maken een wereld van verschil!

Een behandeling tegen vocht, eigen keuzes maken een wereld van verschil!

Geplaatst op

Mankementen aan het huis is voor een huishouden veruit het meest stressvolle probleem. Een van de meest voorkomende problemen is vocht in de muren Het is niet enkel vervelend wanneer je dit probleem hebt, ook de prijzen zijn redelijk fors wanneer je vocht in de muur moet laten behandelen. Maar een geluk bij een ongeluk, je kunt zelf redelijk wat invloed uitoefen op de prijzen van de behandelingen door middel van de keuzes de worden gemaakt. Echter, je zult wel goede overwegingen moeten maken in wat er nodig is en wat niet. Het is het ook weer niet waard om te gaan besparen terwijl bepaalde ingrepen wel nodig zijn. Aan de andere kant, er zijn soms ook dingen die weer niet nodig zijn waar je dan wél makkelijk geld op kunt besparen.

De keuze voor een behandeling.

De soort behandeling die wordt gekozen heeft vaak te maken met de aard van het probleem waar je last van hebt. Wanneer optrekkend vocht de boosdoener is, dan is impregneren een effectieve methode. Ook bij optrekkend vocht wordt hier wel eens voor gekozen, maar vaak is injecteren dan weer een goede oplossing.

De prijs die in rekening wordt gebracht voor een vochtbehandeling is grotendeels opgebouwd uit de kosten voor de materialen die men tijdens de behandeling gebruikt. Daarom kan er middels bepaalde keuzes voor een behandeling door een specialist invloed worden uitgeoefend op het tarief dat in rekening wordt gebracht.

Impregneren.

Wanneer men kiest voor impregneren, dan wordt de muur die zorgt voor de opvulling van de stenen voorzien van een beschermlaag. Deze techniek zorgt er daarmee voor dat water wordt afgestoten. Een gemiddeld tarief voor impregneren is ongeveer €10 per vierkante meter.

Injecteren.

Wanneer men kiest voor injecteren dan worden er boorgaten in de muur gemaakt. Vervolgens wordt er een middel in de muur gespoten dat dient ter bestrijding van het vocht. Dit bestrijdingsmiddel moet vervolgens optrekkend vocht tegenhouden.

Wat is het verschil?

Dan zal de vraag ongetwijfeld opkomen, waarom is de ene techniek nu effectiever in een bepaalde situatie, wat zijn nu de verschillen? Het verschil zit hem in de basis van de behandeling. Bij injecteren vindt het behandelingsproces aan de buitenkant plaats doordat er in de buitenmuur een vochtverende vloeistof wordt ingespoten. Bij impregneren wordt de vochtwerende substantie aan de binnenzijde van de muur gespoten.

Afwerking.

Wanneer je men een binnenmuur laat injecteren, dan kan er pas worden begonnen aan afwerking wanneer de muur volledig droog is. Dit kan soms wel 6 tot 12 maanden in beslag nemen. Wanneer je dit de wachttijd niet waard vindt, dan kan je er ook voor kiezen om op de muur vochtwerend membraan te laten plaatsen. De kosten hiervoor komen gemiddeld zo op de €20 per vierkante meter.

Voegwerk is belangrijk.

Wat vooral een belangrijke factor is in de muur, is het voegwerk. Wanneer dit niet in orde is, dan kan zelfs na een goede behandeling het vocht binnen afzienbare tijd al snel weer zijn weg vinden door de muur heen. Daarnaast geeft een vervanging van het voegwerk meestal garantie dat vocht de komende tijd niet meer zal terugkeren. Ook zorgt het voor een veel kleinere kans op lekkaga.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden