Bouwbedrijf Haarlem

Drie redenen om vanuit de randstad naar Drenthe te verhuizen

Drie redenen om vanuit de randstad naar Drenthe te verhuizen

Geplaatst op

Van de randstad naar Drenthe verhuizen, het wordt steeds populairder. Steeds meer mensen verruilen de drukte, het lawaai en het eindeloze gehaast van de randstad voor de rust, de ruimte en de veiligheid van de noordelijke provincies. Wij hebben alle redenen om vanuit de randstad naar Drenthe te verhuizen voor je op een rijtje gezet.

Wat een rust!

Eén van de grootste voordelen van Drenthe is de rust van de provincie. Drenthe kent geen overvolle wegen, parken en natuurgebieden. Files komen er amper voor en ook geluidsoverlast door het verkeer is in Drenthe voorgoed verleden tijd. In Drenthe kan je uren fietsen door prachtige natuurgebieden, zonder een mens tegen te komen. Waar je in de randstad door files en andere verkeersopstoppingen soms bijna een uur doet over een afstand van 20 kilometer, duurt dat in Drenthe niet langer dan 20 minuten. De rust is echter niet alleen buitenshuis te merken, maar ook rondom je woning. De meeste woningen in Drenthe hebben een royale tuin waar je in alle rust kunt genieten. In Drenthe gaat alles wat rustiger aan, waardoor je allerlei dingen aandachtiger doet en echt leert om te onthaasten.

Veiligheid

Het weinige verkeer maken Drenthe ook een veilige provincie, waar kinderen al op jonge leeftijd zelf naar school en naar de sportclub kunnen fietsen. De kinderen fietsen meestal in groepjes naar school en de sportclub en op elkaar wachten is vanzelfsprekend. Op straat spelen is niet gevaarlijk, maar volkomen normaal. Kinderen spelen al op jonge leeftijd buiten met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Door te verhuizen naar Drenthe breng je minder tijd door in de auto en worden jouw kinderen al op vrij jonge leeftijd zelfstandig.

Ruimte voor iedereen

Drenthe is een provincie met een lage bevolkingsdichtheid. Hierdoor zijn er grote gebieden waar amper woningen staan en je in alle rust kunt fietsen en wandelen. Niet alleen de natuur is ruimer in de Drenthe. Ook de woningen in Drenthe zijn ruimer en bovendien goedkoper dan de woningen in de randstad. In de randstad betaal je voor een krappe tussenwoning in een overvolle woonwijk al snel tussen de 3,5 en 4 ton. In Drenthe koop je voor dat bedrag een ruime, vrijstaande woning met aangebouwde garage en een grote tuin. De ruime huizen zorgen ervoor dat elk gezinslid een eigen kamer heeft en dat er bovendien genoeg ruimte over is om diverse hobby’s te beoefenen.

De kracht van kleine gemeenschappen

Drenthe kent veel kleine dorpjes die gesitueerd zijn rond de grotere plaatsen, zoals Assen, Emmen en Hoogeveen. De inwoners van de kleine dorpjes kennen elkaar allemaal en zijn hecht. Ze staan voor elkaar klaar en leven met elkaar mee. Laat deze hechte gemeenschappen je echter niet afschrikken. Buitenstaanders worden hartelijk verwelkomd en direct in de gemeenschap opgenomen. Een praatje in de supermarkt of op straat is in Drenthe heel normaal en zorgt ervoor dat je in contact blijft met de mensen om je heen. De dorpen kennen bovendien veel verenigingen en evenementen, waardoor er altijd wat te doen is. Toch zijn de inwoners van Drenthe niet opdringerig. De juiste balans tussen onderling contact en ‘leven en laten leven’ maken de dorpen van Drenthe een prettige plaats om te wonen.

Vanuit de randstad naar Drenthe te verhuizen

Ben jij op zoek naar rust, ruimte en gezelligheid? Dan is Drenthe dé plaats voor jou. Wil jij vanuit de randstad naar Drenthe verhuizen, zoals bijvoorbeeld naar de gemeente Emmen? Dan is het belangrijk om een goede makelaardij in Emmen te vinden. Door een plaatselijke makelaar in de arm te nemen bij het kopen van een woning in jouw nieuwe gemeente weet je zeker dat je een woning koopt die helemaal bij jou past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden