Bouwbedrijf Haarlem

Do it yourself: een palletbed bouwen met Festool gereedschap

Do it yourself: een palletbed bouwen met Festool gereedschap

Geplaatst op

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 2017 Is een nieuw jaar met nieuwe voornemens, nieuwe trends en misschien wel een nieuwe jij. Veel mensen besluiten in het nieuwe jaar het hele huis of een specifieke ruimte een make-over te geven. Wat is er nou beter dan juist die ene plek een nieuwe uitstraling te geven? Dé plek waar je na een zware (werk)dag heerlijk neerploft. Dé plek waar je even nergens aan hoeft te denken. Juist, je bed. Een leuke trend die in 2016 steeds populairder werd is het palletbed. Benieuwd hoe je zo’n bed maakt? Lees dan snel verder!

Een bed is vaak een behoorlijke investering. Dan is een palletbed een leuk alternatief.
Pallets zijn makkelijk te verkrijgen én goedkoop. Een groot voordeel van zo’n bed is dat je deze ook weer om kan toveren tot wat anders!

Boodschappenlijst

– Ongeveer 7 houten pallets naar keuze (Euro pallets worden het vaakst gebruikt)
– Schroeven die bestemd zijn voor hout
– Grof en fijn schuurpapier
Festool gereedschap (zoals een boormachine en een invalzaag)
– Een meetlint

Stap 1
Bepaal hoe groot je het bed wilt hebben door je matras op te meten met een meetlint. Je wilt namelijk niet dat je bed straks te klein is. Mocht je je bed een kleurtje willen geven, doe dit dan voordat je verder gaat naar stap 2.

Stap 2
Pallets hebben een standaard maat. Het kan dus zijn dat de pallets een stuk groter uitvallen dan je matras. Zaag de pallets dan eventueel bij met een
Fetsool invalzaag. Het is makkelijk om de stukken zó neer te leggen dat je zeker weet dat je matras erop past. Boor ze daarna aan elkaar vast.

Stap 3
Bepaal of je een hoofdsteun wilt of niet. Zo ja, zet deze pallets dan rechtop en schroef ze vast aan de pallets die al op de grond liggen voor het matras. Je zou hier leuke accessoires aan vast kunnen spijkeren ter decoratie. Mocht je geen hoofdsteun willen, dan kun je deze pallets er bovenop leggen voor een hoger bed.

Stap 4
Schuren, schuren, schuren. Je wilt straks natuurlijk geen splinters oplopen. Begin eerst met het grove schuurpapier en gebruik daarna het fijne schuurpapier om het bed zacht te maken.

Stap 5
Nu zit het bed helemaal in elkaar en hoef je alleen nog je matras erop te leggen. Versier je bed naar eigen keuze met bijvoorbeeld extra kussens of lichtjes. Nu kan jij heerlijk neerploffen in je eigen gemaakte én originele palletbed.

Wil je ook zo’n hip palletbed maken, maar beschik je niet over het benodigde gereedschap? Dan is www.Ijzerhandel.nl de plek die voldoet aan jouw wensen! Het bedrijf verkoopt uitsluitend ijzerwaren van de beste kwaliteit, waaronder Festool. Neem eens een kijkje in de webshop of ga langs in het filiaal in Zwolle!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden