Bouwbedrijf Haarlem

Dit zijn de voordelen van een bhv cursus

Dit zijn de voordelen van een bhv cursus

Geplaatst op

Binnen elk bedrijf is een BHV’er een onmisbare schakel. Naast een VCA certificaat halen is het halen van een BHV cursus daarom iets wat bedrijven erg serieus nemen op het gebied van veiligheid. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Deze persoon is aangesteld door een werkgever om er voor te zorgen dat de veiligheid binnen een bedrijf gewaarborgd wordt. Deze BHV’er is getraind om zowel de werknemers als gasten binnen een bedrijf te begeleiden wanneer er gevaarlijke situaties optreden. Denk bijvoorbeeld aan brand of wanneer een werknemer gereanimeerd moet worden. Hier lees je waarom een BHV’er een essentiële rol heeft binnen het bedrijf.

Veiligheid is verplicht

Het is bij de Nederlandse wetgeving verplicht voor een bedrijf om in te staat te zijn om voor werknemers te kunnen zorgen en hen een veilige werkomgeving te bieden. Een BHV cursus moet door de werknemers worden gedaan om correct te kunnen anticiperen op calamiteiten. Zo leer bij een BHV cursus hoe je moet omgaan met onder andere spoedeisende hulp, branden, communiceren in geval van nood, reanimatie en ontruimingen

Wanneer er gegarandeerd risicovolle handelingen om de werkvloer worden uitgevoerd (denk aan werken in de bouw- of logistieke sector) is een VCA certificaat halen iets wat bedrijven direct moeten doen voordat de werknemers de BHV cursus moeten ondergaan. De BHV cursus bestaat uit een theorie en praktijkdeel en heeft een duur van meestal een paar dagen. Na geslaagd te zijn is het mogelijk om jaarlijks de cursus te herhalen.

Veiligheidsschoen, Osho, Schroef, Kans Op Ongeval

Haal je voordeel uit een bhv cursus

Zekerheid voor een veilige omgeving hebben is cruciaal. Hierdoor is een VCA certificaat halen van belang voor bedrijven. Met een afgeronde BHV cursus op zak kun je als BHV’er en werknemer veel betekenen voor je omgeving. Op de eerste plaats weet je hoe je moet handelen in noodsituaties en ben je van grote waarde voor anderen zowel binnen als buiten jouw werkomgeving. De kennis die je in de cursus opdoet kan ook van pas komen thuis, bij de sportvereniging of elders. Daarnaast verhoogt het hebben van een BHV cursus je aanzien binnen het bedrijf en heeft het een positieve impact op de werksfeer en staat het zelfs goed op je CV.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden