Bouwbedrijf Haarlem

Dit zijn dé slaapkamertrends van 2017

Dit zijn dé slaapkamertrends van 2017

Geplaatst op

Na een lange dag is het heerlijk om u even lekker terug te trekken in de slaapkamer. Hier kunt u tot rust komen, een boekje lezen, lekker wegdromen en natuurlijk slapen. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis en we brengen hier een groot deel van ons leven in door. Daarom is het noodzakelijk om eens extra aandacht te besteden aan deze fijne kamer in huis. Het is leuk om af en toe eens kleine veranderingen te doen in de en zo mee te gaan met de trends. In dit blog zetten wij de slaapkamertrends van 2017 voor u op een rijtje.

Slaapkamer als multifunctionele ruimte

De slaapkamer wordt gezien als een ‘echte’ kamer in huis en niet meer als kamer waar men alleen maar slaapt. De slaapkamer wordt steeds vaker gebruikt als kamer waar men kan ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en er worden dan ook activiteiten zoals sporten, yoga en meditatie ondernomen.  

 

Een oase van rust

Omdat men in de slaapkamer wil ontspannen en tot rust wil komen, wordt deze kamer in 2017 gekenmerkt door het minimalisme. Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van felle prints, fel gekleurde muren en opvallende accessoires. In plaats daarvan vindt u op de muren steeds vaker wit, grijstinten en pasteltinten. Dit is ook terug te zien in de accessoires.

Ook houten jaloezieën stralen veel rust uit door hun natuurlijke kleur en uitstraling.

 

De luxueuze hotel slaapkamer

Men neemt steeds vaker het hotelgevoel mee naar huis. Dit kenmerkt zich door een grote boxsprings, grote zachte kussens, rustige kleuren en een luxueuze uitstraling. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van ‘hotelgadgets’, zoals een lichtknopje naast het bed waar alle lichten mee bediend kunnen worden en een bureau met daarop een theeset. Eveneens worden er bloemen en planten in de slaapkamer geplaatst voor het ultieme luxe gevoel. Vroeger ging het verhaal dat men beter geen bloemen of planten in de slaapkamer kon plaatsen. Dit om de reden dat planten overdag zuurstof uitscheiden, maar ’s nachts juist zuurstof voor interne processen gebruikt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat zuurstof die planten gebruiken miniem is en dat planten dus veilig in de slaapkamer kunnen worden geplaatst.

 

Authenticiteit

Ook de authentieke stijl is goed terug te zien in de slaapkamer anno 2017. De authentieke stijl kenmerkt zich door het gebruik van oude materialen, zoals oud hout en linnen beddengoed. Daarnaast karakteriseert  het kleurthema zich door het gebruik van veel aardetinten. Vaak vindt men ‘ouderwetse’ accessoires terug in de kamer, zoals grof gebreide kussens en een dik sprei.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden