Er zijn een hoop mensen die vandaag de dag nog nooit van een waterontharder hebben gehoord. De markt voor dit product is nog relatief klein, maar de afgelopen jaren is deze sterk aan het groeien. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Het gebruiken van een waterontharder brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Wat deze voordelen zijn en hoe het product werkt, kun je in dit artikel vinden.

Wat is een waterontharder nou eigenlijk?

Je kunt een waterontharder gebruiken om ervoor te zorgen dat het water minder hard wordt. De kans is groot dat je dit niks zegt, maar er worden door een waterontharder twee materialen uit het water gefilterd. Het is een product dat al sinds de jaren 1900 wordt gebruikt en nu pas weer in populariteit aan het toenemen is. Toen werd het product gebruikt om ervoor te zorgen dat het water zuiverder werd en hiermee dus ook minder schadelijk voor mensen. Er bevinden zich namelijk een aantal schadelijke stoffen in water die, voordat je het kunt drinken, het beste uit het water kunnen. Vandaag de dag hebben de waterontharders echter nog wat andere functies. Zo heb je bijvoorbeeld een onthardingszout van Soft Water Systems die een stuk meer kan dan een waterontharder van vroeger. Wel filtert het apparaat nog steeds de kalk en het magnesium uit het water. Dit zorgt ervoor dat het ‘zachtere’ water overblijft. Vandaar de naam waterontharder.

Waarom zou je gebruik maken van een waterontharder? 

Door gebruik te maken van een waterontharder kun je dus het water filteren. Vandaag de dag wordt het drinkwater in Nederland echter al erg goed gefilterd door het drinkwaterbedrijf. Toch zitten er vaak nog resten van magnesium en kalk in. Dit kun je onder ander zien aan het feit dat er na een tijdje kalk in de douche gaat zitten. Door gebruik te maken van een waterontharder, kan dit dan ook voorkomen worden. Zo hoef jij je douche een stuk minder vaak schoon te maken. Ook is het zachte water een stuk beter voor je huid. Je zult al snel merken dat je huid een stuk minder last zal hebben van uitslag en jeuk na het douchen.