Bouwbedrijf Haarlem

De bouwsector, eindelijk uit de crisis

De bouwsector, eindelijk uit de crisis

Geplaatst op

In 2008 gebeurde wat niemand voor mogelijk had gezien. De Amerikaanse zakenbank Lehmans Brothers valt, wat wordt gezien als de start van de wereldwijde kredietcrisis. Niet alleen had dit een enorm gevolg voor de wereldwijde handel, maar ook de bouwsector had enorm te lijden onder de crisis. Investeringen werden stopgezet, mensen raakten hun banen kwijt waardoor ze geen huizen meer konden betalen en er ook geen huizen meer gebouwd hoefden te worden. Na zo’n tien jaar is de bouwsector dan eindelijk weer aan het opklimmen. De omzetten stijgen en de bouwprojecten lopen hard binnen. Er is nu zelfs een tekort aan werknemers in de bouw.

Na al die jaren staan er eindelijk weer honderden vacatures in de bouw open en dat is goed nieuws voor mensen die graag met hun handen werken. De verwachtingen zijn dat de bouwsector de komende jaren weer flink zal groeien en dus hoef je niet bang te zijn dat deze sector binnenkort weer instort. Daarnaast is de bouwsector een heel breed begrip. Deze sector is namelijk afhankelijk van allerlei specialismen. Een gebouw wordt tenslotte niet alleen gemaakt door lassers of betonstorters. Om een wolkenkrabber of een huis te bouwen heb je nog veel meer vakkundigen nodig uit allerlei disciplines in de bouw.

Belangrijk is in deze tijd van economische groei is dat er weer meer mensen gaan werken in de bouw. Om daarvoor te zorgen zullen weer meer leerlingen een praktijkgerichte of bouwkundige opleiding moeten volgen. Alleen op deze manier pak je het probleem bij de wortels aan. Net zoals bij de landmacht kan je open dagen houden waarbij er indrukwekkende demonstraties worden gegeven om te laten zien hoe divers en leuk werken in verschillende bouw specialismen kan zijn.

Werken in de bouw heeft na een jarenlange crisis dus eindelijk weer toekomstperspectief. Echter is er juist een tekort aan werkkracht en dat is een probleem dat opgelost moet worden om de groei van deze sector te benutten. Dat probleem zal zich deels vanzelf oplossen doordat het vertrouwen in deze sector zal groeien waardoor weer meer mensen een opleiding zullen volgen waarmee zij een baan kunnen krijgen in de bouwsector.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden