Bouwbedrijf Haarlem

Beveilig je woning

Beveilig je woning

Geplaatst op

In een tijd waarin inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te dringen, is een goede beveiliging van je woning essentieel. Er zijn verschillende manieren waarop je een woning kunt beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van goede sloten, een hekwerk rondom je woning, enzovoorts. Vaak zijn losse beveiligingselementen niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Een combinatie van verschillende beveiligingsvormen heeft meer effect. In dit artikel geven we een beschrijving van de manier waarop woningen beveiligd kunnen worden.

 

Tip: schakel een slotenmaker in om een risicoanalyse van je woning te laten maken. Dit geeft je een beeld van de belangrijkste beveiligingsrisico’s, op basis waarvan vervolgens een beveiligingsplan kan worden samengesteld.

 

Kwalitatief goede sloten voor ramen en deuren

Een goede beveiliging van je woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Plaats bijvoorbeeld cilindersloten op je deuren en bijzetsloten op je ramen. Deze bijzetsloten worden in verschillende vormen aangeboden, te weten: opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Denk aan het verschil tussen ramen die naar binnen of naar buiten toe geopend worden. Ook de dikte van je kozijn speelt hier een belangrijke rol in.

 

Beveiligingscomponenten installeren

Naast goede sloten zou je de beveiliging in huis aan kunnen vullen met een alarmsysteem. Een dergelijk alarmsysteem kun je geheel naar eigen inzicht samenstellen. Maak bijvoorbeeld een combinatie van een bewegingssensor, magneetcontacten en een elektronische camera. Welke beveiligingscomponenten het meest geschikt zijn voor het beveiligen van je woning is van verschillende aspecten afhankelijk. Een raam bij een plat dak kun je bijvoorbeeld goed beveiligen met een bewegingssensor. Deursloten kunnen worden aangevuld met magneetcontacten. Op het moment dat het contact tussen de magneten op je deur en deurpost verbroken wordt, zal er een alarm geactiveerd worden.

 

Bron: veilighuis.eu

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden