Bouwbedrijf Haarlem

Beton ciré

Beton ciré

Geplaatst op

Het gebruik van beton of materialen met een betonlook in het interieur is momenteel de trend. Met beton verkrijg je zowel een strakke als een natuurlijk uitstraling en is dan ook voor diverse interieurstijlen geschikt. De meest gebruikte toepassingen zijn gietvloeren waarmee een natuurgetrouwe betonlook mee bereikt kan worden. Ook een echte betonnen vloer kan in een woning worden toegepast, maar is iets gevoeliger voor vlekken en beschadigingen dan een gietvloer. Maar ook wanden en eventueel meubels kunnen voorzien worden van een betonlook met het gebruik van beton ciré.

 

Wat is beton ciré?

Beton ciré wordt ook wel eens betonstuc genoemd en is een mengsel van cement, hele fijne deeltjes beton en hars. Wanneer dit mengsel wordt aangebracht zal het na droging zeer hard zijn, waardoor een laag van 2 tot 3 millimeter al genoeg is. Hierdoor is beton ciré breed toepasbaar. Beton ciré wordt nog aantrekkelijker om toe te passen wanneer je door het mengsel pigmentpoeder mengt. Hierdoor kan het beton vrijwel elke gewenste kleur aannamen en past het nog beter bij bepaalde interieurs. Van zichzelf is beton ciré niet waterdicht. Nadien zal er een impregneerlaag en een laag coating aanbracht moeten worden om de betonlaag waterdicht te krijgen.

 

Toepassingen van beton ciré

De toepassingen waarvoor beton ciré gebruikt kan worden zijn legio. Het is geschikt voor vloeren, wanden, maar ook badkamermeubels opstapjes, wastafels en wanneer gewenst zelfs op meubels. In de praktijk zie je dat beton ciré vooral wordt toegepast als alternatief voor tegelwanden in badkamers en keukens. Ook badkamermeubels of badkamerspiegels voorzien van beton ciré is zeer populair. Hiermee kan dan namelijk een echte betonlook worden gecreëerd zonder dat je met massief beton hoeft te werken. Een groot voordeel is dat beton ciré op vrijwel alle ondergronden kan worden aangebracht. Het kan zelfs op ondergronden als kunststof, hout en gipsplaat. Er moet wel voor het aanbrengen een laag primer worden aangebracht om de beton ciré goed aan het oppervlak te laten hechten. Soms kan er nog een wapeningsgaas aangebracht worden op het oppervlak om eventuele spanningen van krimpen op te vangen.

 

Kleuren en bewerkingen

Wanneer je een pigmentpoeder aan het mengsel beton ciré voegt, krijg je een laagje beton in de kleur die je wenst. In de praktijk zal er vooral gekozen worden voor natuurlijk kleuren, waarbij het steenachtige uiterlijk behouden blijft. Je kunt het ook in de oorspronkelijke grijstint houden en er zijn zelfs verschillende grijstinten mogelijk. Je behoud dan een authentieke betonkleur en is zeer geschikt in bijvoorbeeld industriële ruimtes. Het is ook mogelijk om beton ciré dusdanig te bewerken dat de laag een bepaalde structuur krijgt. Zo kun je een beboende uitstraling krijgen, een gladde of een gewreven oppervlak. Het is ook mogelijk om de beton ciré te voorzien van kleine kiezelsteentjes voor weer een heel ander effect.

 

Het onderhoud van beton ciré

Beton ciré is heel gemakkelijk te onderhouden. Het oppervlak kan gewoon met een vochtige doek worden afgelapt en het is ook mogelijk om schuurmiddelen te gebruiken, al moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Het gebruik van chemische middelen, zoals chloor of bleek wordt afgeraden. Een antikalkmiddel kan wel, mits er nadien met veel water gespoeld wordt.

 

Bron: 123vrijwonen.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden