Bouwbedrijf Haarlem

Beste tips voor een soepele verbouwing

Beste tips voor een soepele verbouwing

Geplaatst op

Niet iedereen heeft altijd evenveel zin in het verbouwen van een woning, logisch ook want het is immers een hele klus. Afhankelijk van de omvang en het soort project zijn er wel een paar slimme tips om een hoop tijd en geld te besparen. Ga jij binnenkort verbouwen? Lees dan vooral verder!

Afval scheiden en materialen hergebruiken

De goedkoopste manier om te verbouwen is door zo weinig mogelijk nieuwe bouwmaterialen te kopen. In Nederland zijn sinds de pandemie de prijzen van de bouwmaterialen enorm gestegen, het is dus steeds aantrekkelijker om tweedehands bouwmaterialen te gebruiken. Wij adviseren je om verschillende containers te huren en onderscheidt te maken in herbruikbare materialen en afval. Mocht je nog op zoek zijn naar enkele tips om afval op een juiste manier te scheiden, klik dan op voorgaande link.

Maak een planning en volg deze ook

Het is vaak makkelijk om een planning te maken en deze verder niet te gebruiken, maar je maakt deze niet voor niets! Een planning biedt overzicht en kan jou en je team door stressvolle periodes heen slepen. Daarnaast zorgt een planning ervoor dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar taak. 

Zorg voor voldoende kennis en vakmanschap

Een groot aantal werkzaamheden kun je tijdens een verbouwing prima zelf uitvoeren, maar een aantal zaken moet je écht aan een specialist overlaten. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van de elektra, het stuccen van de muren of het installeren van een nieuwe keuken. De ervaring leert ons dat het zelf doen van deze werkzaamheden meer tijd en geld in beslag neemt dan wanneer je het uitbesteedt aan een professional.

Een goede voorbereiding is écht het halve werk

Zorg dat werkzaamheden goed voorbereid zijn op de dag dat er veel hulp komt. Hiermee bedoelen we dat je zorgt dat de juiste spullen en materialen op de juiste plek zijn, dat de benodigde bouwmaterialen aanwezig zijn en dat er voldoende handjes zijn. Wanneer je dit allemaal af kunt vinken ben je al een heel eind op weg naar een soepele werkdag. Zorg tijdens de koffie of lunchpauze nog voor een lekkere snack en probeer iedereen tevreden te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden