Bouwbedrijf Haarlem

Asbest verwijderen met asbestzakken

Asbest verwijderen met asbestzakken

Geplaatst op

Niemand zit te wachten op asbest in hun huis. Het is de nachtmerrie van elke huiseigenaar. Dit komt niet alleen omdat de huiseigenaar zelf verantwoordelijk is voor het verwijderen van dit materiaal, het is ook nog eens ontzettend slecht voor je. Asbest moet na het verwijderen worden afgevoerd in speciale asbestzakken. Als dit dan toch gevonden wordt, is het namelijk ontzettend belangrijk dit zo snel en veilig mogelijk te (laten) verwijderen en afvoeren. Het zorgt namelijk voor ontzettend schadelijke stoffen in de lucht waar mensen erg ziek van kunnen worden. Maar wat is asbest eigenlijk? En hoe komt het dat we het in huizen terugvinden?

Asbest

Asbest werd voordat men op de hoogte was van de schadelijke effecten vaak gebruikt. Dit komt doordat asbest brandwerend is. Dit was dan ook een van de voornaamste redenen waarom het zo vaak in huizen teruggevonden wordt. Ook is asbest een natuurlijk product, het werd mede daarom al sinds de oudheid gebruikt. In Nederland wordt het vaak in golfplaten op oude schuren teruggevonden, en in schoorstenen, vensterbanken en afvoerbuizen. Er zijn twee verschillende soorten asbest waarin onderscheid gemaakt wordt als het aankomt op huizen. Namelijk, hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest zit vast in ander materiaal en wordt vaak daarom ook laten zitten. Niet-hechtgebonden asbest is gevaarlijker omdat het risico dat het breekt of beschadigd groter is en daardoor de gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen.

Het verwijderen van asbest met asbestzakken

Gezondheidsrisico’s van asbest

Asbest brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het erg belangrijk het zo snel mogelijk te laten verwijderen als het gevonden wordt in een huis. Het is met name erg gevaarlijk als het niet vastzit in ander materiaal en daardoor kan breken of beschadigen. Zodra dit gebeurt komen er kankerverwekkende stoffen vrij. Deze stoffen worden onbewust door mensen geïnhaleerd. Op de lange termijn heeft dit gevolgen voor de gezondheid. Het gevaar hiervan is dat de effecten van asbest op de gezondheid zich pas tientallen jaren later voordoen, als de schade dus allang al gedaan is.

Het verwijderen van asbest met asbestzakken

Als je asbest wilt laten verwijderen in Nederland is het een sterke aanrader om je eerst te verdiepen in de wetgeving van dit onderwerp. De overheid heeft een aantal regels opgesteld rond het verwijderen van asbest. Zo moet er eerst een asbestinventarisatie gemaakt worden voordat men begint met het verwijderen van asbest. Er zijn ook strenge regels voor het afvoeren en storten van asbest. Dit moet onder andere gebeuren in asbestzakken. Het mag ook alleen gestort worden op speciale stortplaatsen. Er komt dus veel kijken bij het laten verwijderen van asbest. Voor meer informatie raden we je dan ook ten zeerste aan een expert raad te plegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden