Bouwbedrijf Haarlem

Architecten en milieuvriendelijke ontwerpen

Architecten en milieuvriendelijke ontwerpen

Geplaatst op

Milieuvriendelijkheid is echt een must geworden voor de architect van tegenwoordig vanwege de grote vraag die ernaar is. Architecten maken daarom gebruik van de nieuwe mogelijkheden die de wetenschap biedt om woningen te realiseren met een zo klein mogelijk energieverbruik. Maar dat niet alleen, de woning van de toekomst moet actief bijdragen aan het bestrijden van de collectieve ecologische voetafdruk.

Hoe ontwerpt men milieuvriendelijk?

Ten eerste kijkt de architect naar de functie van het gebouw en hoe het gebouw op een energiebesparende manier gebruikt kan worden. Milieuvriendelijkheid begint al bij het begin, het is een echte uitdaging voor de architect om een gebouw te ontwerpen met milieuvriendelijkheid als maatstaf. Als het gebouw door de materialen een minder hoge energiebehoefte heeft, scheelt dat al veel energie tijdens het gebruik. En waar tegenwoordig heel veel keuze in is, is gerecyclede en nieuwe natuurlijke bouwmaterialen. Denk aan sloopafval, plastic, koffiefilters, glas en wat er maar voor handen is.

Demonteerbare huizen

Dit vereist een hele andere denkwijze van de architect: het materiaal wordt niet meer uitgezocht omdat het zo mooi is en zelfs de duurzaamheid is eigenlijk ondergeschikt aan het milieuvoordeel, want men vraagt zich tegenwoordig af hoe lang gebouwen eigenlijk mee moeten gaan. Er wordt immers veel gesloopt en dan is het misschien nog wel beter om flexibele, snel demonteerbare huizen te hebben dan een duurzaam gebouw dat op gegeven moment waarschijnlijk toch weer gerenoveerd of verbouwd zal worden.

Meer informatie treft u hier over productspecificaties voor de bouw.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden