Selecteer een pagina

Zonnepanelen zijn collectoren die de stralen van zonnestralen kan omzetten naar elektrische stroom. Dit wordt ook wel een PV paneel genoemd. Verscheidene mensen verwisselen zonnecollectoren met Fotovoltaïsche zonnepanelen. Ook al is dit niet helemaal juist omdat de zonnecollectoren op helemaal andere principes werken. Zonne Energie heeft andere voordelen en nadelen dan de normale energie. Bijvoorbeeld is energie met Zonnecellen goedkoper dan elektrische stroom. Ook in de ruimtevaart wordt er gebruik gemaakt van deze techniek. De Zonnepanelen zijn geproduceerd met silicium(Si), Door de stralen van zonne-energie zal er tussen de lagen een elektrische stroom lopen. De opbrengst schommelt tussen de vijf en vijftien procent. Hoe hoger het rendement, hoe duurder het zal worden. Deze blog vind je meer informatie over zonnepanelen vergelijken in België.

Kostprijs Zonnepaneel

De panelen worden gekoppeld aan een inverter, een vernuftig apparaat dat gelijkstroom zal omzetten in wisselstroom. Het fijne hiervan is dat de ongebruikte energie die je van je zonnecellen ontvang zal worden doorgestuurd naar een energie bedrijf. Dat komt omdat ze verbonden zijn aan het electriciteits netwerk.De reden waarom personen kiezen voor zonnecellen is omdat deze over een langer periode veel goedkopere energie zullen opleveren dan de gewone stroom.

Zijn zonnepanelen milieubewust?

Ook zijn zonnepanelen milieubewust. Tot het anno 2004 waren deze zeer populair in Nederland omdat men kon genieten van de huidige subsidies die België gaf op het gebruiken van zonnecellen. Deze zijn helaas stopgezet, met als gevolg: De toename is drastisch gedaald op de verkoop van Zonnecellen.

Forse investeringen in het buitenland

In heel wat andere landen wordt er nog steeds veel geïnvesteerd in deze alternatieve energie, omdat zij het nut er wel in zien.Voor Een Fotovoltaïsche zonnecellen kost het je €600 voor 100Wp. Op jaarbasis zal een paneel maar lieft 80kWh leveren. De normale stroom kost tegenwoordig 0,25 euro per kWh. Op jaarbasis zal je dus een flnk bedrag kunnen sparen. Daarom zullen deze zonnepanelen zich terugverdienen binnen de 6 tot 10 jaar, alleen mag de prijs van de hedendaagse stroom niet meer stijgen. Anders kan deze termijn langer worden, en wordt het misschien niet meer zo interessant om ze aan te schaffen voor je eigen portemonnee.

Slechts in een paar landen staan er panelen die gesubsidieerd zijn door de staat. In Vlaanderen is het grootste zonnecel maar liefst 5.600m² groot. En heeft een vermogen van maar liefst 340 kWh, en dit staat op het dak van een bedrijf. De grootste installatie over heel de wereld staat in Duitsland. Dit bedrijf beschikt over meer dan een half miljoen panelen. Door dit volume zal er 25 000 ton co2 kunnen worden uitbespaard op een jaar. Er zijn heel wat bedrijven die zonnecellen aanbieden, zij maken deze panelen in verschillende groottes. Tegenwoordig zijn er ook opstellingen die de eigenschap hebben om te buigen.