Bouwbedrijf Haarlem

7 tips voor het afsluiten van de beste bedrijfsautoverzekering

7 tips voor het afsluiten van de beste bedrijfsautoverzekering

Geplaatst op

Als u een bedrijfsauto heeft, dan moet deze met een bedrijfsautoverzekering worden verzekerd. En ook dan heeft u een groot aantal keuzes. U moet beslissen over de dekking, eventuele aanvullende bedrijfsautoverzekeringen en over het eigen risico dat u wilt kiezen. Aangezien u waarschijnlijk vrij veel in uw bedrijfsauto rijdt is het belangrijk dat u hier goed over nadenkt. En de onderstaande 7 tips helpen u bij het uitkiezen van de beste bedrijfsautoverzekering voor uw situatie.

Tip 1: maak ook een vergelijking voor uw bedrijfsautoverzekering

Het is ook voor uw bedrijfsautoverzekering goed om een vergelijking te maken van het marktaanbod. Er zijn een groot aantal vergelijkingssites waarbij u dit kunt doen. Deze maken het leven u zo gemakkelijk mogelijk. Zo bieden ze handige filters aan waarmee u de criteria voor uw bedrijfsautoverzekering snel invult. De resultaten die u te zien krijgt zijn dan allemaal relevant voor u en dat maakt uw vergelijking een stuk doeltreffender. Daarnaast laten ze u in één oogopslag zien welke verzekeringen het goedkoopste zijn. De vergelijkingssite helpt u ook met afsluiten of overstappen, dus gemakkelijker kan het bijna niet.

Tip 2: kies voor aan allrisk dekking

U heeft verschillende opties met betrekking tot de dekking als u een bedrijfsautoverzekering afsluit. Net als bij autoverzekeringen het geval is kunt u kiezen uit een WA verzekering, een beperkt casco verzekering en een allrisk verzekering. Deze keuze wordt vaak gemaakt op basis van de leeftijd en de dagwaarde van de auto. In het geval van een bedrijfsauto kan het verstandig zijn om voor een allrisk bedrijfsautoverzekering te kiezen, wat ook de leeftijd van de auto. Dat is voornamelijk belangrijk als u van uw bedrijfsauto afhankelijk bent en als u er veel in rijdt. Met een allrisk dekking bent u verzekerd voor praktisch alle soorten schade, dus diefstal, brand, schade aan andere auto’s, schade aan uw eigen auto, vandalisme, schade als gevolg van een natuurramp en ruitschade. Met een allrisk dekking voor uw bedrijfsautoverzekering bent u eigenlijk overal tegen beschermd.

Tip 3: stel het eigen risico zelf in

Voor een allrisk bedrijfsautoverzekering betaalt u het meeste. U heeft enigszins invloed op de premie die u betaalt door het eigen risico van uw verzekering zelf in te stellen. De meeste verzekeraars bieden dan een standaard bedrag aan van €200 tot €250. Dit is het bedrag dat u volgens hen dus zelf moet bijleggen als u gaat claimen. Zet u het eigen risico op een hoger bedrag, dan gaat de premie voor uw bedrijfsautoverzekering naar beneden. Tegelijkertijd legt u dan wel meer bij als u gaat claimen, dus zorg ervoor dat u dit geld ook echt achter de hand heeft. Stel het eigen risico lager in en uw premie gaat omhoog, maar uw eigen bijdrage is bij een claim minder. Dat is een goed idee als u momenteel weinig spaargeld heeft.

Tip 4: kies voor een onafhankelijke vergelijkingssite

Het uitkiezen van een vergelijkingssite is erg belangrijk voor het uitvoeren van een goede bedrijfsautoverzekering vergelijking. En één van de voorwaarden is dat deze site onafhankelijk is en dus als een onpartijdige tussenpersoon fungeert. Ze hebben dan zeker baat bij uw klandizie, maar het maakt ze niet uit welke verzekering u precies afsluit. Zo lang u maar een verzekering afsluit, want daar krijgen ze commissie voor. Kiest u voor een vergelijkingssite die niet onafhankelijk is, dan is er een kans dat deze de resultaten op een niet objectieve manier laten zien. Ze willen namelijk dat u een verzekering van een bepaalde verzekeraar afsluit, omdat ze daar commercieel voordeel uit halen. U kunt zo erg moeilijk een objectieve vergelijking afsluiten en dus mogelijk de verkeerde bedrijfsautoverzekering uitkiezen.

Tip 5: overweeg een aanvullende verzekering

Ook bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering heeft u de mogelijkheid om een aanvullende verzekering te nemen. Deze aanvullende verzekeringen zijn bedoeld om uw regeling af te stemmen op uw eigen situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld een rechtshulpverzekering afsluiten, of een verzekering die inzittenden beschermt in het geval van ongeval of schade. Voor een aanvullende bedrijfsautoverzekering gaat uw premie omhoog, maar tegelijkertijd bent u dan wel verzekerd voor bepaalde specifieke situaties. Dit kan vooral in uw specifieke sector en in het bedrijfsleven in het algemeen belangrijk zijn.

Tip 6: kies een vergelijkingssite met een keurmerk

De beste manier om zeker te zijn van de kwaliteit van een vergelijkingssite is door te kiezen voor een website met een keurmerk. Deze is dan onafhankelijk, maar heeft ook bewezen aan bepaalde eisen te voldoen. Deze hebben meestal te maken met de manier waarop de resultaten gepresenteerd worden, de extra diensten die worden geleverd en de aanvullende informatie die u krijgt. De kwaliteit van de vergelijkingssite is essentieel voor de kwaliteit van de vergelijking en de resultaten die u aangeboden krijgt. Een keurmerk is daar een waardevol bewijs van. Als u op zoek gaat naar een bedrijfsautoverzekering, dan doet u dat dus met een kwalitatieve vergelijkingssite met een keurmerk.

Tip 7: lees ook recensies door

Een laatste tip die we u willen meegeven is om ook recensies van verzekeraars op te zoeken en door te nemen. U hoort dan van huidige klanten hoe het is om bij die verzekeraar aangesloten te zijn. Uw bedrijfsautoverzekering is alleen goed als de verzekeraar ook klantvriendelijk is en de beste diensten levert. Een combinatie van een kwalitatieve bedrijfsautoverzekering en een kwalitatieve verzekeraar levert dus het beste resultaat op. Vergeet niet de reacties van de verzekeraar op negatieve recensies te lezen. U ziet daaraan hoe een verzekeraar op dit soort negatieve berichten reageert en hoe ze het proberen op te lossen.

Extra tip: vergelijk elk jaar

Maak elk jaar een dergelijke vergelijking en u bent altijd verzekerd van een actuele bedrijfsautoverzekering en een regeling met de beste dekking. Uw situatie verandert, de verzekeraars passen hun regelingen aan en daar kunt u op inspelen. Door een jaarlijkse vergelijking uit te voeren heeft u altijd de laagste prijs voor de verzekering die het beste aansluit bij uw behoeften.

Uw bedrijfsautoverzekering vergelijkt u hier.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden