Bouwbedrijf Haarlem

5 tips voor een inspirerend kantoor

5 tips voor een inspirerend kantoor

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een manier om het maximale uit je werknemers te halen? Een inspirerend kantoor helpt hierbij, wij geven je 5 tips hoe je dit aan pakt!

Tip 1: Comfort

Zorg allereerst voor een comfortabele werkplek. Een stoel waarbij je voldoende rugondersteuning krijgt is geen overbodige luxe en helpt je werknemers een actieve houding aan te nemen.

Tip 2: Werkplek

Uit onderzoek is gebleken dat een opgeruimde werkplek bijdraagt aan een hogere productiviteit; van een chaotisch bureau word je immers sneller onrustig dan blij. Mocht je denken dat dit te saai is, zeker niet! Je kunt het bureau namelijk zo gezellig maken als je zelf wil, als het maar opgeruimd is. Maak het persoonlijk door spullen van jezelf een plek te geven. Foto’s, een souvenir of een link naar je hobby’s, alles is mogelijk. Door deze persoonlijke tint voelt je werkplek huiselijk aan en raak je sneller gemotiveerd.

Tip 3: Teamgeest

Teamgeest is erg belangrijk binnen een bedrijf. Je kunt teamuitjes organiseren om dit te bevorderen, maar ook binnen de kantoormuren zijn er mogelijkheden. Maak een mooie ruimte waar iedereen gezellig met elkaar kunt lunchen en op vrijdagmiddag een drankje drinken. Op deze manier kom je meer in contact met verschillende afdelingen en hoor je meer wat er zoal speelt in het bedrijf.

Tip 4: Geluiddemping

Geluiddemping is voor sommige afdelingen erg belangrijk. Klantenservice en verkoop binnendienst zullen veelal aan de telefoon zijn waardoor ze last kunnen hebben van elkaars gesprekken. Zorg voor een paar afgeschermde ruimtes of plaats geluiddempende schotten.

Tip 5: Geen afleiding

Zonder afleiding kunnen werken is erg belangrijk en hier kun je op verschillende manieren voor zorgen. Leg je telefoon weg en kijk hooguit één keer per uur even of je nog berichten hebt. Zorg er daarnaast voor dat de juiste raamdecoratie voor de ramen hangt. Met jaloezieen hout en een duo rolgordijn op maat heb je zelf invloed op de mate van privacy en lichtinval.

Succes met het inrichten van je nieuwe kantoor!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden